Zuid-Limburg
bekijk online
Nieuwsbrief

Open Tuinenweekend

Ook dit jaar hebben weer een aantal tuinen hun tuinpoorten voor ons geopend.
De tuinen zijn open in het weekend van 15&16 juni 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur.
We wensen u veel tuingenot in de tuinen en een aangename kennismaking met hun eigenaren. De volgende tuinen kunt u bezoeken:

Tuin en atelier Anja Ysermans
De tuin is ongeveer 1000 vierkante meter groot en bestaat uit een voor- en achtertuin, verbonden
door zijtuinen die langs het atelier en de expositieruimte lopen.
De tuinen zijn verdeeld in verschillende compartimenten met (half)verharde paden. Vaste (bloeiende) planten en struiken zijn in groepen aangeplant langs de paden en vijvers.

Bomen, rozenpergola, hagen en haagjes zorgen voor de afwisseling in de begroeiing. In de tuinen is nergens een grasveld. Door de afwisseling van verschillende hagen en struiken zijn er veel tinten groen in het (vroege) voorjaar. Met name in de zomermaanden bloeien de vaste planten en de struiken.
Tussen de planten en op de verharde delen staan beelden opgesteld. In de exporuimte, de stallen en het atelier is werk te zien en te koop van verschillende kunstenaars. Deze ruimtes zijn tijdens de Open Tuindagen eveneens te bezichtigen.

Gezien de samenstelling van de paden is de tuin niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Openingstijden buiten het tuinenweekend kunt u vinden op hun website met de volgende link: www.anjaysermans.nl/actueel.htm.

Adres: Oude Maastrichterweg 40 Gulpen.

Tuin van Marion en Emile
Deze tuin is ongeveer 1000 M2 groot en verdeeld in verschillende kamers, met vijver en fraaie doorzichten naar het omliggende landschap. Strakke lijnen en weelderige beplanting, met o.a. lang bloeiende vaste planten, heesters en siergrassen, die de tuin elk seizoen weer een andere aanblik geven. Beide dagen is er een expositie van kunstenaar Jan Latinne en Seppe Bollen.

Attentie: Honden zijn dit weekend niet welkom. Groeten van Emiel en Marion. Adres:Baakhoverweg 5, 6114 RG Susteren

Karins Tuin
U bent weer van harte welkom in Karin's tuin. Een tuin van een halve hectare bestaande uit vier gedeelten, ieder met een eigen sfeer. Eerst komt u in een sier- en leeftuin, vervolgens in de boomgaard, dan in een gedeelte met (wilde) bloemencirkels en daarna in een parkachtig deel.
Als u van mooie zichtlijnen en/of verrassende hoekjes houdt......die zijn er. Volgens vele reacties is een bezoek "ech de meujte waerd"

Adres: Oude Rijksweg Zuid 38, Susteren. Tot ziens Karin en Zef.

Bezoek buitenplaats Kasteel Wijlre: een groene oase voor hedendaagse kunst en natuur

Buitenplaats Wijlre combineert hedendaagse kunst en architectuur op unieke wijze met cultureel erfgoed en natuur. De uitgestrekte tuinen en het park rondom het historische kasteel en koetshuis zijn prachtig gelegen in het Limburgse heuvelland. Het moderne tentoonstellingspaviljoen van architect Wiel Arets is gebouwd rond een kippenren en orchideeënkas, in opdracht van het echtpaar Eyck, kunstverzamelaars en grondleggers van de buitenplaats.

Kom langs en ervaar deze prachtige buitenplaats met één van de mooiste tuinen van Europa. En geniet voor slechts € 6,95 van koffie of thee met een heerlijk stuk ambachtelijke Limburgse vlaai.

Gratis entree tijdens Open Tuinen Weekend (15-16 juni) op vertoon van uw lidmaatschap.
Op zondag 16 juni organiseert de buitenplaats een veelzijdig publieksprogramma onder de noemer De Tuin als Wereld. Bekijk het programma hier: https://kasteelwijlre.nl/nl/tentoonstellingen/elements-2024-de-tuin-als-wereld 

Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad 1, 6321 PX Wijlre, info@kasteelwijlre.nl